Дегустація сиру (с.Нижнє Селище)
Хустський район Виробництво

Дегустація сиру (с.Нижнє Селище)

телефон: +38 (067) 386-51-09

телефон: +38 (03142) 75-1-88

адреса: Нижнє Селище, вул.Центральна


Пропонуємо відвідати сироварню в с. Нижнє Селище: побачити все на власні очі, продегустувати та придбати сир.
На сироварні яка працює з 2002 року, сир виготовляють за швейцарською технологією, з 10 л молока виходить лише 1 кг твердого сиру.

Ознайомча екскурсію по сироварні, з демонстрацією технології виробництва сиру, переходить в дегустацію трьох  видів сиру:

  • "Селиський" (за різновидом - мякий сир,схожий на відомий швейцарський сир "Голова монаха",  форма — циліндр із злегка випуклою бічною поверхнею, висотою 8-15 см, діаметром 9-10 см, вагою 400-750 г. Сир має виражений сирний запах і смак, щільну консистенцію, колір — жовтий, з відтінком оранжевого . Дозріває в підвалі 90 діб, термін зберігання сиру при температурі не більше +(2-5) °С — 60 діб з моменту закінчення процесу дозрівання)
  • "Хуст" ( мякий сир,  циліндричної форми зі злегка випуклою бічною поверхнею, висота цього сиру 2-4 см, діаметр 10-12 см, вага 180-300 г, колір — білий, з жовто-оранжевим відтінком, смак солодкувато — пряний, аромат сиру яскраво виражений. Дозріває в підвалі 15-20 діб, термін зберігання сиру при температурі не більше +(2-5) °С — 30 діб з моменту закінчення процесу дозрівання)
  • "Нарцис Карпат" ( напівтвердий, форма сиру — циліндр із злегка випуклою бічною поверхнею, висотою 8-15 см, діаметром 35-45 см, вагою 15-22кг, гіркувато-пряний смак, кажуть трохи схожий на  знаменитий "Грюєр". Дозріває в підвалі — 180 діб, термін зберігання сиру при температурі не більше +(2-5) °С — 90 діб з моменту закінчення процесу дозрівання.

Висока енергетична цінність сирів, легке засвоєння, приємний смак і аромат роблять їх хорошими закусками, десертом і приправою до деяких страв


Хустський район

Виробництво Хустський район